Vásárlási útmutató

Vásárlási útmutató

Ebben a blogban egy komolyabb témát szeretnénk érinteni, így a karácsonyi vásárlásdömping előtt. Ma már szerencsére minden lehetőség adott arra, hogy állatkísérlet-mentes termékeket vásároljunk a háztartásunkba, vagy ajándékba, és növekszik is a tudatosság ezen a téren.

Egyre több az olyan nagy cég, aki már nem engedi meg magának, hogy állatokon teszteljen, illetve új márkák már kifejezetten a cruelty free kínálatukkal szeretnének köztudatba robbanni. Nyilván szeretnél meggyőződni róla, hogy valóban állatkísérlet-mentes a termék, amit vásárolsz, most tanácsot adunk hozzá, mire érdemes odafigyelned.

Megdöbbentő az egész állatkísérletezés mögötti ideológia, hiszen valójában teljesen szükségtelen a dolog. Arra használják fel cégek, hogy ha egy elégedetlen fogyasztó bepereli őket, akkor az állatkísérletről készült igazolást felmutathatják azzal, hogy az állatokon való tesztelés alapján kiderült, biztonságos a termék. Természetesen számos más megoldás elérhető arra, hogy bármilyen élőlény szenvedése nélkül állapítsák meg egy termék megbízhatóságát, ezért nagyon sok ország ma már tiltja az állatokon való tesztelést. Kínában azonban ez még mindig kötelező, és sok nagy cég éppen emiatt már ki is vonult az ottani piacról. Vannak azonban olyan vállalatok, akik ugyan maguk nem végeznek tesztelést, Kínában lévő laboratóriumokat mégis megbíznak ezzel. Hogy néz ez ki a kommunikációjukban? Ilyenkor azt hirdetik, ők nem végeznek állatokon való tesztelést, csak akkor, ha a jog megköveteli azt. Természetesen a valóságban ez azt jelenti, hogy adott termék nem állatkísérlet-mentes.

Nézzük, hogy mit kell keresnünk:

  • cruelty free/vegán: ez a jelzés azt jelenti, hogy nem tesztelték állatokon a terméket, illetve mentes mindenféle állati eredetű összetevőtől.
  • vegán, de nem cruelty free: ezek a termékek ugyan szintén nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket, viszont egyes alkotóelemeit állatokon tesztelték.
  • cruelty free, de nem vegán: ebben az esetben sem az összetevőket, sem a kész terméket nem tesztelték állatokon, viszont tartalmaz valamilyen állati eredetű összetevőt (például méhviaszt).

A mi felelősségünk is az, hogy megállítsuk ezt a folyamatot, és erre adott minden lehetőségünk, hiszen ha nem vásároljuk azokat a termékeket, amiket állatkísérlet útján teszteltek, akkor a cégeknek muszáj lesz alkalmazkodniuk ahhoz, hogy nem eladhatóak ilyen formában a piacon.

Randevau

User not write anything about he.
Share this blog:

It will be interesting:

Feb 10, 2020, 0 likes 58 views
Oct 16, 2019, 0 likes 65 views
Dec 09, 2019, 0 likes 66 views