Blogs » Randevau

Idén is jócskán kijutott a füllesztő forróságból, ezek után kutyagazdiként igazi fellendülést jelenthet az ősz a kellemesen hűs időben megtett nagy sétákkal, miközben a táj felölti ezer színben pompáz

...

Sokan szeretnénk tudni, hogy mi járhat a négylábú családtagjaink fejében, és az ELTE kutatói most próbálnak közelebb kerülni ennek megválaszolásához.


Új vizsgálatukban feltárták, hogy a kutyáknak

...

Egyre többen kedvet kapnak ahhoz, hogy magukhoz vegyenek egy rókát, nekik szeretnénk most segíteni, mi mindennel jár a kis bundások befogadása, hiszen merőben másról van szó, mint a kutyák esetében.

...

Tény, hogy a 8000-2000 évvel ezelőtti időszak óta az európai kutyák testmérete megduplázódott.

A kutyák háziasításáról még ma sem tudhatunk mindent, azt viszont igen, hogy körülbelül 30-15 ezer évv

...

Egy alvásmintázatot vizsgáló kísérlet megállapította, hogy új helyen, a gazdijukkal alvó kutyák alvásminőségét jelentősen befolyásolja, hogy milyen a kapcsolatuk a gazdájukkal.

Ez nem is meglepő, h

...

A NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület képezte ki Európa első gluténjelző kutyusát, GoFree-t, aki már egy minimális mennyiségű glutént is képes jelezni az ételben.

Ez az autoimmun betegség od

...

A kutyákról hajlamosak vagyunk sztereotípiákban gondolkodni: míg a beagle-t vidámnak és barátságosnak, a border collie-t energikusnak, és érdeklődőnek, a pulit játékosnak tartjuk. Ezeknek a feltételez

...

„Mivel etessem a kiskutyámat?” „Milyen gyakran etessem a kiskutyámat?” „Mikor váltsak a kölyökkutyáról a felnőtt kutyaeledelre?”

A kölyköknek kiegyensúlyozott táplálkozásra van szükségük ahhoz, hog

...

Ha kutyát szeretnél tartani, mindenekelőtt végig kell gondolnod, hogy a környezeted, valamint életviteled alkalmas-e az új családtag befogadására. Például számos tévhittel ellentétben nem elég neki na

...

Kevésbé jó indulást követően hirtelen ütött be a kánikula, ez pedig ezerféle veszélyt rejt kedvencünkre.

Ha még friss gazdi vagy, és ez lesz az első nyaratok együtt, akkor a következőkre érdemes od

...

Általánosságban nagyon sok gazdi számára egyértelmű az, hogy a kutyusa épp hálás valamiért, és számos kutatót foglalkoztat a kérdés, mennyire komplexek ezek az érzések.

Annyi biztos, hogy a maguk m

...

Nem véletlenül foglalkozunk ezzel újra és újra, hiszen egyrészt rendkívül fontos téma, másrészt pedig folyamatosan szeretnénk segíteni a friss gazdiknak is, hogy néhány szabályt betartva kedvencük egé

...