Ismerkedés az állatorvossal

Ismerkedés az állatorvossal

Érdemes egyeztetni az időpontot későbbi állatorvosotokkal már az első közös napjaitokra a kutyáddal. Ebben az esetben is igaz, hogy minél korábban, annál jobb, hiszen elengedhetetlen, hogy jó kapcsolatotok alakuljon ki vele.

Ezek után, ha nincs is panaszotok, egy évben egyszer mindenképp vidd el, ha már kölyökkorában hozzászoktatjátok a vizsgálathoz, semmi gond nem lesz. Ha otthon is gyakran megnézed a fülét, illetve fogat mostok, az állatorvosnál is kevésbé érzi kényelmetlenül magát.

Azt javasoljuk, ha a még kölyökkutyádat először viszed, próbálj vele minél korábbi időpontra bejutni, reggelente egyrészt kisebb forgalomra számíthattok, másrészt különösen akkor fontos, ha még nincs túl az első oltásán – úgy könnyebben kaphat el fertőzéseket a váróban.

Általában 6-8 hetes korában kezdi megkapni az oltásokat, a megerősítőket ezt követően 2 hetente, valamint 16 hetes koráig kötelező beadni neki a veszettség ellenit. Fontos pontosan, az állatorvos ajánlása alapján betartani ezt az oltási programot, hiszen a kutyus így lesz teljesen védett mindenfajta fertőzéssel szemben.

Ugyanilyen fontos a mikrochip behelyezése. Kisebb beavatkozás, ami biztosítja azt, hogy a lehető leghamarabb elérjenek téged, ha a kutyus elkószál, vagy megsérül.

Gondold végig azt, hogy szeretnéd-e ivartalaníttatni a kutyát, javasoljuk, hogy sorakoztasd fel az előnyeit és hátrányait, és döntsd el, számotokra mi a testhezállóbb. Például általában az ivartalanított kutyusok szófogadóbbak, viszont nem ivartalanított társaikhoz képest hajlamosabbak a hízásra.

Randevau

User not write anything about he.
Share this blog:

It will be interesting:

May 09, 2019, 0 likes 123 views