Hogyan gondoskodj idősebb kutyádról?

Hogyan gondoskodj idősebb kutyádról?

Tapasztalatok alapján a kistestű, vagy középtermetű kutyák esetében hétéves koruk körül látjuk az öregedés jeleit, míg ha nagytestű kutyánk van, már akár ötéves koruktól. Figyelmeztető jelek a lassúbb mozgás, hízás, megnövekedett vízbevitel, látványos a száraz, fénytelen bunda. Általában elmondható, hogy 9 év felett már idősnek számít a kutyád.

A genetika és a környezeti hatások mellett te is nagy hatással vagy az időskori egészségére. Kortól függetlenül vannak olyan tápanyagok, amik minden kutyának nélkülözhetetlenek, de ahogy idősebbek lesznek, bizonyos tekintetben más arányokra van szükség.

A következőket javasoljuk, hogy add neki:

  • Antioxidánsok: nagyon jó immunrendszer védők.
  • Zsírok: olyan eledeleket válassz ki számára, amiben minimum 10% a zsírarány. Ez hozzájárul a bőre és bundája egészségesen tartásához.
  • Rostok: ilyen tekintetben olyat érdemes választani, ami maximum 5% rostot tartalmaz. Ezek által ugyanis egészséges bélrendszert tarthat fenn, így könnyítve a tápanyagok felszívódását.
  • Minőségi fehérjék: nagyrészt fehérjével tápláld. Fontos számára, hogy állati eredetű legyen, ne növényi, és azért kritikus fontosságú, mert az izmait ez építi/tartja fenn.

A kutyák idősödésükkel egyenes arányban egyre kevesebbet esznek. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen már nem rohangálnak egész nap, és mivel egyre kevesebb energiát égetnek el, csökken az étvágyuk.

Bár jó esetben már fiatalabb korában hozzászoktatok, hogy legyen egy meghatározott etetési rendetek, idős korában pláne érdemes ragaszkodni a reggeli-esti, vagy reggeli-ebéd-vacsora felálláshoz, hiszen így gyorsul az anyagcseréje, ami segíti az ideális súlya megtartásában.

Randevau

User not write anything about he.
Share this blog:

It will be interesting:

Mar 25, 2020, 0 likes 39 views
Oct 24, 2017, 1 likes 53 views