Ilyen fajta kutyád van? Nagyobb odafigyelést igényel a nyáron!

Ilyen fajta kutyád van? Nagyobb odafigyelést igényel a nyáron!

Végre beköszöntött a jó idő, de sajnos ezzel összefüggésben fel kell készülnünk a hőguta és napszúrás veszélyeire is. A helyzet az, hogy bármilyen fajta is a kutyád, fokozottan oda kell figyelned rá a legmelegebb hónapokban. Vannak azonban olyan fajták, akiknél nehezebb a testhőszabályzás a többiekhez képest, így különösen résen kell lenned.

Ezek a fajták például:

Boxer:
Ők azért vannak kitéve fokozottabb veszélynek, mert rengeteg az energiájuk. Akár egész nap rohangálnak, játszanak. Ennek következtében hajlamosak arra, hogy ne hagyjanak maguknak elég időt inni, vagy csak lehűteni magukat.

Pomerániai törpespicc:
Egyébként sem kedvez a nagy meleg az alapvetően kicsi, nagyobb bundával rendelkező kutyusoknak. Sok törpespicc gazdi a szőre nyírásával próbál segíteni neki, de ez nem mindig működő megoldás. Folyamatosan kövesd nyomon az állapotát, és ahogy a hőkimerülés tüneteit tapasztalod, azonnal vidd a házba, itasd friss vízzel, valamint nedvesítsd be a kutyust langyos vízzel. Tájékoztasd rögtön az állatorvosotokat.

Csau Csau:
Szintén hatalmas bundával rendelkeznek, ennek megfelelően gyorsan túl tudnak melegedni. A megoldás a bunda folyamatos karbantartása. Fésüld át rendszeresen, akár még többször is, mint az őszi-téli hónapokban. A nyírással az a probléma, ami miatt nem javasoljuk, ami a Pomerániai törpespicc esetében is, mivel ha így teszel, akkor a kánikulában a bőrét fogja égetni közvetlenül a nap.

Minden gazdi tudatosan odafigyel a hőguta megelőzésére, hiszen az akár halálos is lehet, ugyanakkor ne aggódj, mert rendkívül könnyen megelőzhető. Rendszeresen figyeld a hőmérsékletét, ha a kutyus kint játszik, és természetesen aranyszabály a nyárra, hogy nem lehet őrizetlenül autóban pár percet sem!

Randevau

User not write anything about he.
Share this blog:

It will be interesting:

May 09, 2019, 0 likes 148 views
Mar 29, 2019, 0 likes 197 views