Tippek a kellemes hőmérséklet biztosításáért – nyáron is

Tippek a kellemes hőmérséklet biztosításáért – nyáron is

Kutyusainkat ugyanúgy megviseli a nyári forróság, mint minket, viszont ők kisebb-nagyobb bundával rendelkeznek, amin át nem képesek izzadni, ezért aztán még nehezebben is viselhetik. Számos praktika létezik viszont, amivel segíthetjük őket, nézzünk ebből néhányat:

  1. Állandó gondoskodás a hidratáltságról

Otthon és útközben egyaránt készüljetek friss, megfelelő hőmérsékletű vízről. A nyár nagy slágere lehet akár a fagyasztott jutalomfalat is. J Ez úgy néz ki, hogy a sima kis jutalomfalatokat beteszitek a jégkockatartóba, felöntitek vízzel, később pedig kiveszitek a fagyasztóból, és már kész is.

  1. Ne feledkezzetek meg a bundaápolásról

Nagyon sok olyan kutyafajta él, akik hatalmas bundával rendelkeznek, és ez egy téli időszakban jól is jön, ellenben nyáron nehezen kezelhető. Nyáron még inkább fontos, hogy folyamatos fésülést igényel a bunda, hiszen ezzel akadályozható meg, hogy összecsomósodjon, tehát ha rendszeresen fésülöd, sokkal több levegőhöz jut. Az már csak egy másik előnye ennek, hogy ezáltal kevésbé hullik a szőre, így benti tartás esetén kevesebbet kell takarítani utána.

Érdemes még hozzátenni, hogy a duplaszőrzetű kutyusokat nem tanácsos nyírni, viszont azokat mindenképpen, akik folyamatosan bundát növesztenek évközben. Természetesen, ha bizonytalanok vagytok, nem kötelező otthon kísérletezni ezzel, vigyétek el egy kutyakozmetikába. J

Randevau

User not write anything about he.
Share this blog:

It will be interesting:

Nov 26, 2019, 0 likes 85 views
Feb 12, 2019, 0 likes 220 views
Oct 09, 2019, 0 likes 94 views