Szezonális nyári gyümölcsök és zöldségek a kutyádnak

Szezonális nyári gyümölcsök és zöldségek a kutyádnak

Érdemes kihasználni a nyarat arra, hogy válogassatok a friss zöldségek és gyümölcsök közül. J Az alábbi ételek közül bármelyiket nagyon szívesen ajánljuk a háztartásotokba, hiszen nemcsak nektek, hanem a kutyátoknak is jót tesz. Kis adagokban jutalomfalatként is tökéletes, de az állatorvosotokkal történő megbeszélés után akár egy új, kiegyensúlyozott étrend is összeállítható belőlük a következő nyári szezonokra:

  1. sárgarépa: előnye a hatalmas antioxidáns arány, és gazdag béta-karotinban is. Nem bánod meg, ha kipróbálod, ugyanis tapasztalatok alapján általában nagyon szeretik a kutyák. J
  2. zöld- és pirosalma: szintén nagyon magas az antioxidáns tartalma, valamint rengeteg rostot is tartalmaz, viszont figyelj arra, hogy elő kell készítened a kedvencednek. Darabold fel apróra, és távolítsd el belőle a magokat, ezek ugyanis nem juthatnak be a kutyus szervezetébe.
  3. zöldborsó: folsav, magnézium, és foszfor egyaránt megtalálható benne, jót tesz a kedvencednek.
  4. áfonya: frissen és fagyasztva is remek választás. K- és C-vitamint egyaránt tartalmaz, gazdag rostban, valamint mangánban.

Fontos, hogy bármit is tervezel bevezetni a kutyád étrendjébe, konzultálj erről az állatorvosotokkal, és törekedjetek a változatosságra. J

Randevau

User not write anything about he.
Share this blog:

It will be interesting:

Feb 08, 2018, 3 likes 262 views
Jun 17, 2019, 0 likes 150 views
Dec 19, 2019, 0 likes 104 views