Tükör módszer a kutyanevelésben

Tükör módszer a kutyanevelésben

Ha magunkhoz veszünk egy négylábú családtagot, az mindenképp nagy felelősséggel jár, illetve ha azelőtt sosem volt ilyen helyzet az életünkben, akkor gyakran elgondolkozunk, vajon jól csináljuk e.

Visszacsatolva a címre, a tükör egy, a kutyanevelésben alkalmazott módszer. Ennek lényege a megfigyelés, csak tanulmányozd a viselkedését, abban megtalálod rá a választ, hogy milyen téren kell fejlődnöd a gondozását illetően. Természetesen a módszer akkor hasznos, ha tudjuk értelmezni a viselkedését, így most ehhez nyújtanánk egy kis segítséget, mihez érdemes folyamodni, ha az alábbiakat tapasztaljuk:

  1. Odahívjuk magunkhoz, ő pedig nem jön.

Ebben az esetben először is át kell gondolnunk, hogy pontosan érti e, mit szeretnénk tőle. Amennyiben biztosak vagyunk abban, hogy ezt már megtanítottuk neki, lehet, hogy nincs előtte kellő tekintélyünk, ezt az ösztönösséget pedig idő kialakítani.

  1. Kedvencünk felugrál ránk.

Azt gondolom, a legtöbben, akik viszonylag rövid ideje vettek magukhoz egy új kutyust, eleinte engedékenyek ezzel, hiszen látják mögötte a szándékot – azért csinálja, mert örül nekünk, egyedül volt, amíg dolgozni mentünk, és így fejezi ki a lelkesedését. Ettől függetlenül hamar eljön az az időszak, amikor szeretnénk leszoktatni róla, illetve manapság egyre nagyobb divat az, hogy munkahelyünkre is velünk jöhet kedvencünk, itt pedig szeretnénk elkerülni, hogy ennyire látványosan örüljön az ügyfeleknek. Megtaníthatjuk például azt, hogyha leül, azonnal foglalkozunk vele, ha viszont felugrál ránk, akkor egyelőre elmarad a közös játék.

  1. Tönkretesz valamit a lakásban.

Ilyen esetben (is) türelemre van szükségünk, hiszen nem biztos, hogy tudja, ha rosszat csinál. Jó megoldás lehet az is, ha magunkkal visszük, illetve amennyiben erre nincs lehetőség, hagyjunk otthon neki játékot, vagy valamit, ami az övé, és amivel addig nyugodtan elfoglalhatja magát. J

 

Forrás

Randevau

User not write anything about he.
Share this blog:

It will be interesting:

Jan 10, 2019, 0 likes 147 views
Jun 06, 2018, 0 likes 214 views
May 03, 2019, 0 likes 105 views