Featured post
Mar 29, 2019
Latest blogs
Mennyit ehet a kutya egy nap?

Mennyit ehet a kutya egy nap?

Több téma kapcsán is szóbahoztuk már, hogy a kutya súlyának karbantartása sem kevésbé fontos, mint a sajátunk. 2018-ban végzett felmérés szerint a kutyusok több, mint 50%-a túlsúlyos, vagy elhízott. Mindez náluk is komoly egészségügyi problémákat idézhet elő, és jelentősen rontja életminőségüket.

Az asztali maradékok etetése táp mellett, a nem megfelelő mennyiségű mozgás és a túl sok jutalomfalat mind-mint hozzájárul ehhez az arányhoz.

A tápok csomagolásán feltüntetett ajánlott adagokkal az a probléma, hogy átlagos kutyák méretéhez igazították őket, tehát nem veszi figyelembe az egyéni tényezőket, mint a fajtát, kort, aktivitási szintet.

Tehát az az első lépés, hogy a tápadagot a kutyusra szabva határozzuk meg. Vegyük figyelembe a korát, érzékenységét, méretét, aktivitási szintjét, és persze azt se felejtsük el, hogy a fejlődésével egyenes arányban kell változtatni ezen a mennyiségen is. Csak egy példa, ha van egy kölyökkutyusunk, télen nem szükséges annyi tápot adni neki, mint nyáron, amikor fel-alá rohangálhat kint, és szükséges is számára a többletenergia.

Ugyanilyen fontos, hogy ne felejtsük ki a számolásból a jutalomfalatokat sem. Bőven van bennük kalória, tehát ha nem számolunk velük, akkor az rossz irányba viheti a teljes táplálásmennyiséget.

Nagyon jó, ha kiszámolod, hogy a kedvencednek jelen pillanatban mennyi ételre van szüksége, de természetesen mielőtt bármit is drasztikusan megváltoztatnál, mindenképp konzultálj az állatorvosotokkal.

Randevau

User not write anything about he.
Share this blog:

It will be interesting:

Apr 04, 2019, 0 likes 192 views
Feb 08, 2019, 0 likes 208 views
Oct 24, 2019, 0 likes 83 views