Nyári kozmetika

Nyári kozmetika

Igaz, hogy az idei évben mindezidáig csak a naptárban szembesülhetünk a nyárral, időjárás tekintetében nem igazán vesszük észre, hogy milyen évszak is van éppen. Persze azért jobb, ha felkészülünk a kánikulára, és egyben felkészítjük kedvencünket is. Rutinos gazdiknak már megvan a gyakorlata a nyári kozmetikára, most azoknak szeretnénk segíteni, akik bizonytalanok a szőrnyírás kérdésében.

Mit tegyél, ha rövidszőrű kutyád van?

Nekik bőven elég lehet nyáron a rendszeres fésülés, egyébként nem kell őket nyírni nyáron. Fontos, hogy a szőrük védje őket az égető napsugaraktól.

Közepes szőrű kutyáknál:

Nekik van aljszőrük, ami kiváló hővédőként szolgál nyáron. Szintén nem igazán érdemes őket nyírni, hiszen az felsértheti ezt az aljszőrzetet is. Kefével viszont érdemes rendszeresen ápolni a szőrét, ez azért is fontos, hogy eltávolítsd az elhalt aljszőrszálakat, és ezzel is megelőzitek a túlmelegedést.

Nagy bundájú a kutyád?

Őket szintén nem érdemes nyírni, mivel felsértheted a szőrzetet, ami talán nem is nő vissza ezután. A fedőréteg segíti a testhőszabályozást. Természetesen az ő esetükben kiemelten fontos a rendszeres átkefélés, léteznek arra speciális szőrkefék, hogy az elhalt szőrszálakat eltávolíthasd. A nagybundájú kutyusok esetén is nagy mennyiségű, felhalmozódott elhalt szőrzet okozza a legnagyobb problémákat a testhő szabályozása során.

Ha a kedvencednek folyamatosan nő a szőre, akkor természetesen egész évben folyamatos ápolásra, kozmetikára van szüksége. A lényeg az, hogy soha ne legyen teljesen lenyírva a bundája, nagyon fontos, hogy egy vékony réteg mindig megvédje a bőrét a naptól.

Aztán persze ebben vannak bőven egyéni változók is, ha például a kutyád főleg bent tölti veletek a mindennapokat, akkor elég az alapos átfésülés is.

Randevau

User not write anything about he.
Share this blog:

It will be interesting:

Jun 25, 2019, 0 likes 120 views
Mar 12, 2019, 0 likes 138 views
Jun 13, 2019, 0 likes 120 views