NEM LEHET OTTHON HAGYNI.....

NEM LEHET OTTHON HAGYNI.....

Sok gazdi találkozik azzal a problémával, hogy otthon hagyott kutyája ugat, visít, vonyít, rombol, hazaérkezésünkkor „nem fér a bőrébe”, esetleg bevizel. A probléma megnevezése a szeparációs szorongás.

A kutyák falkaállatok, falkában, vagyis csapatban érzik jól magukat. Egyes kutyák az egyedüllétet nem tudják elviselni. Ez egyrészt azért lehet, mert félnek egyedül és tartanak attól, hogy gazdijuk nem tér vissza, falkájuk elhagyta őt.
Más részt az is lehet, hogy minket féltenek, nehogy valami bajunk essen a nagy ismeretlenbe, ahol nem tudnak ránk vigyázni.

Fontos megértetnünk kedvencükkel, hogy biztonságos helyen van és mi mindig hazatérünk hozzá.

Kezdetben rövid időre, csak 1-2 percre hagyjuk magára, majd térjünk haza, de ne foglalkozzunk vele. (Azért hogy érezze nem ő a legfontosabb a csapatunkban és azzal, hogy elmentünk majd haza jöttünk nem történt semmi különös dolog.)
Fokozatosan növeljük az időt, de esetenként térjünk vissza rövid eltávozást követően. (1-2 perc, 5 perc, 15 perc, 30 perc, 1 óra, stb.)
Ennek alapján fokozatosan hozzászoktatjuk kutyusunkat az egyedülléthez.

Legyünk türelmesek a várt siker lassan, de biztosan el fog jönni.

 

Kiss Tamás
Kutyakiképző

 

                                                               

Dr.Rex Kutyás Egyesület

A Dr. Rex Kutyás Egyesület Székhelye: 2040 Budaörs, Rákóczi u. 40. www.doktorrex.hu Mob.: +36 20 219 7519 ALAPCÉLOK Környezettudatos életmódra nevelés, valamint ennek elsajátítása és továbbadása gyermekgyógyász szakorvos és képzett kutyák irányításával és segítségével. Elsők között Dr.Rex a gyermekszakorvost munkájában segítő kutya bevonásával a betegségmegelőzés és az egészségmegőrzés érdekében. EGYESÜLETI TEVÉKENYSÉGEK KUTYÁS KÉPZÉS, KUTYÁS SPORTOK: Az Egyesület tagjainak és az Egyesület munkájában részvevő kutyáknak az Egyesület saját fejlesztésű, speciális tematikán alapuló módszerrel történő oktatása és edzése, engedelmességi és ügyességi, őrző-védő, valamint sport tevékenységekre. (Agility, Frisbee, stb.) A budaörsi székhelyen megvalósuló tevékenységek az egyesület alábbi céljaival állnak összhangban. Egészséges gyermekek és felnőttek egészségmegőrzése és betegségmegelőzése. A felelős kutyatartás – ezen belül is – a városi kutyázás népszerűsítése, illetve az ember és kutya kapcsolatának pozitív módon való megközelítése sport és készségfejlesztési módszerek segítségével, mint közcélú tevékenységek. A felelős kutyatartás, illetve az ember és kutya-kapcsolatának pozitív módon való megközelítése sport és készségfejlesztési módszerek segítségével, mint közhasznú tevékenységek. • Felelős kutyatartás népszerűsítése és széleskörű elterjesztése. • Régi és új kutyás sportok népszerűsítése, rendezvények, versenyek lebonyolítása. • Kutya-gyerek programok szervezése. • Gyermek-, és felnőtt foglalkozások szervezése, óvodákban, iskolákban, idős-otthonokban, illetve egyéb külső helyszínen tartott kutyás prezentációk és bemutatók. A budaörsi tevékenység célja, hogy az egyesület szakképzett és gyakorlott vezető oktatói irányítással és képzéssel mind a tulajdonosok, mind a kutyusok örömmel, jó hangulatban és barátságos környezetben sajátítsák el az engedelmességi, ügyességi és őrző-védő feladatokat. Csatlakozz hozzánk és legyél részese sikereinknek!
Share this blog:

It will be interesting:

Oct 15, 2019, 0 likes 42 views
Feb 28, 2019, 0 likes 119 views
Oct 05, 2018, 1 likes 277 views