Randevau
by on 2019. October 2.
59 views

 

Tudjuk, hogy imádsz játszani a kutyáddal, és ő is imádja ezt. Hasznos, mert amellett, hogy mindkettőtöknek jól esik, rendkívül fejlesztően hat a kutyádra. Nagyon fontosak a következő hívószavak: ül, marad, fekszik. Ugyanis ha a kutyád ezekben már magabiztos, erre tudsz építeni minden mást.

A legfontosabb az, hogy neked kell figyelned a biztonságára. A kutyák nem feltétlenül gondolják át, hogy érdemes –e bármilyen mozdulat árán megpróbálni megkaparintani az áhított játékot. Fontos továbbá odafigyelni arra, hogy a még kölyök, fejlődésben lévő kutyusunk ne hajszolja túl magát. Figyeljünk rá, hogy hol és mivel játszunk, hiszen a biztonságos környezet elengedhetetlen. Játékokból a nagyon apró darabosat, vagy éleseket kerüljük, és a festett, valamint vegyszereket tartalmazó sem jöhet szóba.

Ezt a sorozatot azért indítottuk, hogy tanácsokat adjunk nektek, hogy a közös időtöket a lehető legjobban tudjátok kihasználni, szóval vágjunk is bele a játékokba! J

Köztudott, hogy a legtöbb kutya fogékony a labdája visszahozására. Ezt az egyszerű gyakorlatot nagyon sokféle irányba fejleszthetjük. Előfordulhat azonban az, hogy a kutyus nem szívesen adja vissza a labdáját. Tudjuk alapvetően visszaadással együtt tanítani őt erre a trükkre.

Ilyenkor az 1. lépés még a szokásos, hiszen a legtöbb kutyus azonnal az elhajított labda után szalad. Amint futni kezd, kiadjuk a vezényszót: „hozd ide!”. Ha elérte, és felkapta, dicsérjük meg ezért.

2. lépésben miután felkapta a labdát, hívjuk magunkhoz. Ilyenkor is fontos számára a biztatás, amikor szalad felénk. Ha közben elvesztené érdeklődését, és más irányba haladna, kezdjük az egész gyakorlatot elölről, hogy rögzüljön számára a sorrend.

Amint visszaért, ültessük le az „ül!” vezényszóval, ilyenkor ösztönösen eldobja a labdát, de ha nem ez történne, guggoljunk le hozzá, és egy jutalomfalatért cserébe kérjük el tőle a labdát.

További tipp a vízimádóknak: amikor kérdeztük, hogy áll kutyusotok a vízzel, többen írtátok, hogy nagyon szereti – most ők vannak előnyben. J Kiválóan lehet ugyanis ötvözni a kettőt, ha a vízből hozza oda a labdát. Csak olyan kutyusoknak ajánljuk, akik magabiztosan mozognak vízben, de még így is sok gyakorlást kíván! J