Randevau
by on 2019. October 8.
70 views

Megvan a fejetekben az a kép, amikor néztek egy amerikai filmet, és látjátok, hogy azzal indul a reggel, hogy a hűséges házőrző kézhez viszi a reggeli postát, vagy újságot? Igen, jól gondoljátok, most ez jön. J

Kézbesítéshez elengedhetetlen, hogy a kutyád értse a „hozd!” és a „hozd ide!” vezényszavakat, és nagyon magabiztosan apportírozzon. Ez alapvető mindenre, hogy ha bonyolítani szeretnénk a gyakorlatokat, akkor muszáj stabil alapokra építkezni.

A reggeli újság vagy levélbehordás tipikusan az a trükk, ami egyszerre nagyon hasznos nekünk, és kutyusunknak is élvezetet nyújt. Plusz előny, hogy ha rábízzuk ezt a munkát a kutyánkra, akkor megelőzhetővé válik, hogy rosszul reagáljon a postásra. J

Hogy kezdjük a gyakorlást? Először is emlékeztek, hogy az előző részben mit írtunk, mit tegyetek a tárgyakkal, ha szeretnénk, hogy felismerje a kutyus? J Igen, tegyük az újságot számára jól látható helyre. Ha a bejárati ajtó előtt szeretnénk gyakorolni, akkor mondjuk a lábtörlőre. Ha a fenti vezényszavak, és apportírozás már jól mennek, valamint az újság felismerését is megtanítottuk, kiadhatjuk a vezényszót, hogy „hozd ide az újságot!”. Kalkuláljuk bele, hogy sokadik próbálkozásra sikerül, legyünk kitartóak. Biztassuk a kutyust, és mutassunk az újságra. Amint a szájában van, hívjuk magunkhoz.

Ha esetleg összezavarodna, ne sajnáljuk az időt, hogy minden az elejéről kezdjünk. Amikor nem tudja, mit tegyen, nagyon jó nyugtató, ha leültetjük. Ezt szívesen tanácsoljuk nektek bármilyen tanulási folyamat közben, hogy ha kiadtok valami olyan vezényszót, amit biztosan megcsinál (odajön, leül), azzal növelhetjük az önbizalmát, hiszen jól ismert parancsot teljesít.