Dr.Rex Kutyás Egyesület
by on 2019. October 28.
97 views

Veszta csodás története, " a szájkosártól a játékig”, amely egy gyönyörű őszi napon, oktatópályánkon mindannyiunkat meghatott és boldoggá tett. 

Veszta és Gazdája Saci kb. 1 éve jött hozzánk felügyelt - előkészítő foglalkozásra. A kutyus teljesen befelé forduló viselkedést mutatott, ha megközelítették agresszív volt emberre és állatra egyaránt.
Az ok: elvesztette legjobb pajtását, amely mély depresszióba sodorta őt..

Nem volt kedve semmihez, alig mozgott, nem lehetett bevonni szinte semmilyen feladatba, játékba, nem mutatott érdeklődést semmi iránt.
Hosszú hónapokig csak szájkosárban, behúzott farokkal ácsorgott és mágnesként követte Gazdáját bármerre mozdult.
Nagyon hosszú idő és szakmai munka, de főleg Gazdája hite és szeretete, folyamatos munkája eredményeként - hónapok után - lekerült a szájkosár Vesztáról.
Már az nagy eredmény volt, hogy agresszivitása szépen elmúlt. Viszont soha nem vett részt közös játékban, félelmei, szomorúsága megmaradt. Fokozatosan és igen lassan a páros egyre aktívabban és eredményesebben kezdett reszt venni az engedelmes feladatok végrehajtásában. Foglalkozásról foglalkozásra - szinte észrevétlenül - lassan kezdett megnyílni Veszta, már engedte, hogy megsimogassuk, figyelni kezdte a többiek játékát, szellemileg kezdett bekapcsolódni a falka életébe. Szeptemberben Gazdájával a Kezdő tanfolyamunkon az egyik legpontosabb és legengedelmesebb párosként dolgoztak. Amiben nem is hittünk, az a bizonyos csodás napsütéses alkalom volt az, amikor Veszta igazán célhoz ért és újra jókedvű, szocializált és minden szempontból egészséges kutyusként nyilvánult meg.
Megtört a jég és játszani kezdett, hirtelen és egy pillanat alatt átváltozva, olyanná válva, mint egy tökéletesen szocializált, jól nevelt családi Kedvenc.
A legsötétebb barna, nagyobb testű, keverék kutyus Veszta, az ő első, igazán felszabadult játékát sikerült a videón megörökíteni. Gratulálunk Saci szép és példaértékű munkájához, amely kitartást követelt, de meghozta fantasztikus eredményét.
Szeretnénk az örömükben osztozni, talán a néhány filmkockán látszik Veszta boldog játékán, amit közösen, hosszú idő után és kemény munkával sikerült elérniük közösen Gazdinak és Kedvencének.

A videót az alábbi URL-re kattintva lehet megtekinteni.

https://www.facebook.com/doktorrex.hu/videos/464838774242829/