Randevau
by on 2019. December 11.
47 views

Természetes, hogy jól érzitek magatokat közben, de mindemellett a jótékony hatásai sem elhanyagolhatóak a kutyáddal való játéknak.

 

  1. Tanítás

 

Miközben játszol a kutyáddal, a helyes viselkedésre is neveled, akarva-akaratlanul is a kívánt viselkedésformára ösztönzöd. Például ha kötélhúzás közben elkezd rágcsálni, te egyszerűen abbahagyod a játékot, ő pedig ebből meglátja, hogy nem szabad harapdálni az ember kezét.

 

  1. Agyserkentő

 

Általában tudják az emberek, hogy milyen fontos a kutyus fizikai erőnlétének fenntartása, de emellett könnyű elfeledkezni a szellemi frissességről. Az interaktív játékok amellett, hogy egyszerűek, kifejezetten agyserkentő módon hatnak a kutyádra.

A játékokban mindig benne van egy alap, kimondatlan utasítás, pl: ha szeretnél tovább játszani, akkor hozd vissza a labdát!

Ezáltal a kutyus döntéseket hoz, összpontosít, erősödik a figyelme.

 

  1. Kapcsolaterősítő

 

A közös játék a lehető legjobb módja annak, hogy erősödjön köztetek a kapcsolat. Valószínűleg a napja kedvenc pontja lesz a játék, amit te biztosítasz neki, tehát hozzád köti az örömét. Nem csak szórakoztatod őt, hanem rutint is viszel az életébe, ha rendszeresen játszotok.