Randevau
by on 2020. January 6.
42 views

Elsősorban friss gazdiknak érdemes olvasni új sorozatunkat, de azt gondoljuk, azoknak is tartalmazhat érdekességeket, akiknek már régebb óta van egy négylábú családtagjuk. J

Tudjuk, hogy a legtöbbet úgyis saját tapasztalatból tanulunk, ezért szeretnénk, ha kiegészítenétek a posztokat minden olyan tanáccsal, amit magatok is hasznosnak találtok.

 

  1. Bent tartott kutyus esetében érdemes letakarni a bútorokat.
    Lehet arról egy előzetes kalkulációd, hogy mennyi plusz takarítással jár majd kutyád jelenléte, de igazán a beköltözése után tapasztalod meg, ezért javasoljuk, hogy már a bútorok letakarásával indíts. Így az általad használt takarókon, plédeken kívül más nem lesz szőrös, ezeket pedig elég lehúzni, és máris mosható.

 

 

  1. Használj gumikesztyűt a takarításhoz!
    Más takarítással kapcsolatos cikkünkben is próbáltunk már nektek összegyűjteni olyan eszközöket, amik a lehető leginkább megkönnyítik a dolgodat. A gumikesztyű azért is rendkívül praktikus, mert mindig van otthon, és csak úgy vonzza a lehullott szőrszálakat. J Csak húzd végig az ujjad a felületen.

 

 

  1. Játékötlet: Valószínűleg a te kutyád is imád kergetőzni. Egyszerű szappanbuborék fújóval nagyon élvezetes játékot készíthetsz elő a számára. J

 

 

  1. Úszóknak: Szereti a vizet? Nem is gondolnád, hogy milyen szerencsés vagy vele. J Sok olyan kutyus van, aki a fürdetés során is kényelmetlenül érzi magát, ezért érdemes már a lehető legkorábban elkezdeni vízhez szoktatni. Ha nektek ez már sikerült, akkor a következő nyárra vegyél neki egy gyerekmedencét, amiben kedvére hűsölhet.