Randevau
by on 2020. January 8.
73 views
  1. Fogápolás – Legyen a fogmosás is a napi rutin része! Ezáltal egészségesek lesznek a fogai, és nagy eséllyel mellőzhetitek az emiatti orvosi látogatásokat. J Fogkefét is gyártanak már a kutyusodnak, de az igazán fontos az, hogy fogkrémből mindenképp kutyáknak valót adj neki.

 

  1. Használjatok elöl csatolható hámot – Folyamatosan igazítja magán a pórázt séta közben? Ha már hosszabb távon fennáll a probléma, akkor az is lehet, hogy kényelmetlen számára a viselése. Ezért azt ajánljuk, használjatok elöl csatolható hámot. Jó taktika a séta közbeni viselkedésének megváltoztatására, hogy ha a visszahúzható pórázt egy sima, 2 méteres darabra cseréled, így ő is megtapasztalja, milyen lazább pórázzal sétálni.

 

  1. Jutalomcserélgetés – Ez egy nagyon egyszerű módja annak, hogy rávedd a kutyust, hogy folyamatosan ugyanazzal a lelkesedéssel tanuljon. Például ha megtanult valamit, és dicsérted, megsimogattad, akkor a következő alkalommal újabb sikeres teljesítés után kapjon egy jutalomfalatot. Így mindig motivált lesz.

 

  1. Tanítsd meg a gyerekeket a simogatásra – Csak Amerikában évente 4,5 millió kutyaharapást jegyeznek, ennek a hatalmas mennyiségű balesetnek a fele gyerekekkel történik. Mindegyik imádja a kutyákat, de fontos időben megtanítani arra, hogy mindig kérjen engedélyt a kutyus gazdájától. Ha a gyereked kutya mellett nő fel, sokkal könnyebben megy majd neki. J