Randevau
by on 2020. February 3.
64 views

Ahhoz, hogy egészséges és hosszú élete legyen melletted, elengedhetetlen a rendszeres fizikai aktivitás, és a szükséges tápanyagok bevitele. Az emberekhez hasonlóan, a kutyáknak is tápanyagok sokaságára van szükségük a jó formához, azonban konkrétumok tekintetében egészen más igényeik vannak, mint nekünk.

Sokszor, főleg amikor a kutyusnak állatorvosi segítségre van szüksége, sajnálhatjuk azt, hogy ő nem tudja elmondani, milyen problémája van pontosan, viszont jó hírünk, hogy kis gyakorlással te is megtanulhatod kiértékelni kedvenced általános kondícióját. Például már első ránézésre világos számodra, hogy egészséges-e a bundája, vagy épp milyen élénken mozog. Te tudod a legjobban eldönteni, hogy mi a megszokott viselkedés tőle.

Kutyád étkezésénél a következőket kell figyelembe venned:

  • Hozzánk képest körülbelül kétszer olyan gyors az emésztésük, ezért fontos, hogy minőségi tápanyagokat adj neki, olyanokat, amik gyorsan felszívódnak.
  • Kutyaeledelt illetően rendkívül fontos, hogy milyen típusú fehérjét használtak fel hozzá. Legyen könnyen emészthető, illetve vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

Az, hogy a helyes táplálkozást rendszeres testmozgással kombináljátok, nem csak az egészséges testsúly fenntartásában segít, hanem csökkenti az ízületekre, izmokra terhelődő nyomást is. Többnyire a nagyobb testű kutyáknak gyakrabban adódik gondjuk az ízületi fájdalmakkal, de természetesen kistestű esetében is fontosak ezek a dolgok, hogy védjétek egészségét.

A jutalomfalatok például kiváló szolgálatot tesznek neked a kutyus egészségének megőrzése szempontjából, ha kiválasztod az ehhez megfelelő falatokat. Bátran adj neki, ha jól viselkedett, vagy valamilyen újdonságot tanult. Ugyanakkor fontos ügyelni arra, hogy valamilyen pluszt is hozzáadjon, például legyen alkalmas a kedvenced fogainak tisztántartására.