Randevau
by on 2020. March 4.
53 views

Nemrég a Facebook oldalunkon tettük fel a kérdést, hogy láttátok-e már, és nagy örömünkre érdekelt titeket a téma. Ugyanakkor azt láttuk, ahogy utána olvastunk a filmnek, hogy kétségtelenül nagy népszerűségre tett szert, viszont ezen belül nagyon megosztó. Mi most készítünk hozzá egy bővebb írást, szeretnénk segíteni a döntésben azoknak, akik még nem tudják, hogy megnézzék-e. J

A vadon hívó szava egy könyvadaptáció, ami Jack London kalandregénye alapján készült. A film kritikusai gyakran megjegyzik, hogy mivel már többször is megfilmesítették a sztorit, ezért nem friss, viszont a belőle levonható tanulságoknak nem jár le a szavatossági ideje. Annyiban mindenképp újított a film, hogy Buckot, a főszereplőt ezúttal egy CGI kutya alakítja. Buck egy bernáthegyi- juhászkutya keverék, akiről tudjuk, hogy élete első néhány éve a kellem jegyében telt, mígnem elrabolják otthonról, hogy eladják szánhúzó kutyának. Egy hosszú út veszi kezdetét, amin megismer jó és rossz embereket egyaránt, ezzel kapcsolatos tapasztalatai pedig ráébresztik arra, hogy sokkal inkább a farkasok között tudná magát elképzelni. Az utolsó, és legfontosabb kapcsot az emberek világával John Thornton jelenti számára. Érdekesség a regényhez képest, hogy míg a többi szánhúzó kutyáról jóval kevesebb információt kapunk, John karaktere sokkal színesebb a vásznon.

Mindig merész vállalás egy új film kapcsán, ha az állatok nagyon emberszerűek, mi azért nem érezzük túlzásnak ezt az ábrázolásmódot, mert Jack London alapvetően is rendkívül emberszerűre álmodta a regényben szereplő kutyákat. Sőt, Buck fejlődéstörténetén keresztül érkezünk meg a történet tanulságaihoz.