Sétáltatás kisokos » Randevau
Randevau
by on 2021. September 13.
68 views

Ha kutyát szeretnél tartani, mindenekelőtt végig kell gondolnod, hogy a környezeted, valamint életviteled alkalmas-e az új családtag befogadására. Például számos tévhittel ellentétben nem elég neki napi 2x2-3 perc séta.

Minden kutyatartónak ismernie kell az állata mozgásigényét, és kötelessége is kielégíteni azt. Kiindulásként ne legyen kevesebb napi három-négy sétáltatásnál.

Szintén gyakori tévhit, hogy a kertes házban élőket nem kell sétáltatni, hiszen egyébként is mozognak eleget. Az állatok ugyanúgy társas lények és információéhesek, mint mi, nekik is szükségük van rá, hogy ne csak a közvetlen környezetükkel érintkezzenek. Továbbá a kölyköknek azért is fontos a közösség, mert így alkalmuk van találkozni más állatokkal és gazdáikkal is. Csak a saját gazdájuk társasága nem elég a szocializáció kialakulásához.

Fontos, hogy minden sétára az időjárásnak megfelelő módon készüljetek fel. Nyáron alapvető a víz séta közben, és fontos tudni azt is, hogy ugyanúgy, ahogy nekünk sem, a kutyusainknak sem ajánlott erős napsugárzás közben hosszabb ideig kint tartózkodni. Télen a rövidebb szőrű állatokat öltöztessük fel, már pulóver és esőkabát is kapható, valamint a hidegben krémezzük be a tappancsát, különben kiszáradhat a bőrük.