Miért ajánlják a szakértők a kutyasulit? » Randevau
Randevau
by on 2022. November 24.
181 views

Aki végzett a kutyaovival, az biztonságosan mehet át a kezdő tanfolyamra. Ilyenkor semmi megterhelő dolog nem történik, hiszen ez az időszak az oviban tanultak elmélyítéséről szól. Továbbra is rendkívül hangsúlyos a kapcsolatépítés, mind veled, mind a többi kutyussal, mindeközben pedig nehezednek az alapfeladatok, melyek a fekvésről, ülésről, egyhelyben maradásról, és további alapelemekről szólnak.

Számodra gazdiként tanulás szempontjából igazán intenzív lesz ez az időszak, hiszen teljesen magabiztosan meg fogod tudni oldani például, hogy kedvenced ne a negyedik vezényszóra üljön le, hanem már az elsőre.

Kutyaiskolában nincs egységes alaptanterv, tehát sulinként eltérő a tanfolyamok menete, de az alapok többnyire mindenhol az oktatás részét képezik. Itt kezdődik el az ösztönkezelés is, mely során megtanulhatod, hogyan gátold kedvenced ösztönös viselkedését azokban a szituációkban, amikor erre szükség van. Például ne egyen fel mindent válogatás nélkül a földről úgy, hogy te nem látod, miről van szó, valamint ne sétáljon ki a nyitott kertkapun, amikor épp a kocsival állsz be.

Hatalmas előny, hogy amíg éppen nem te dolgozol vele, kutyád addig is a többiek társaságában van. Játszhat velük, kedvére jöhet-mehet, ez pedig tovább erősíti az oviban megalapozott szocializációját. Utóbbi sajnos nem úgy működik, hogy egyszer megtanultátok, és onnantól mindig megy majd, hanem szinten kell tartani, hogy a kutya ne feledkezzen meg a társaságban létezés alapjairól.

Ha kész vagytok a kutyaovival, és a sulival is, már rengeteget tettél azért, hogy kiegyensúlyozott, nyugodt, boldog életet élhessen melletted kedvenced. Ha ezután is sokat sétáltatod, aktív életet éltek együtt, láthatod a viselkedésén, hogy kamatostól megtérül a tanfolyamokra szánt idő és energia.