Randevau
by on 2019. December 19.
17 views

Az állatok viselkedését érintő tudományág azért is izgalmas terület még mindig, mert már rengeteg témát megválaszolt, illetve van olyan, amivel kapcsolatosan még mindig ellentétes vélemények feszülnek egymásnak, az emberek mindig kíváncsiak lesznek többre és többre kedvencüket illetően. Mi most néhány dologról szeretnénk „lerántani a leplet”:

 

  1. Miért rágnak meg mindent a kutyák?

 

Díszpárnák, cipők, szabadon hagyott dolgok szerte a lakásban… Ismerős mindenkinek, ugye? J Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy ha már egy ideje szoktatod le a kutyádat arról, hogy előszeretettel mélyessze a fogát otthon hagyott tárgyaidba, amíg te dolgozol: nem viselkedési problémái vannak, egyszerűen csak ő így ismeri meg a világot.

 

  1. Érdemes játékot venni a kutyádnak?

 

Nyilván az első gondolatunk az, hogy mindenképp. Főképp azoknál a gazdiknál, akik karácsonyra és egyéb alkalmakkor is új játékot vesznek a kedvencüknek. Amikor hazamész munkából, látod rajta a meglepetést, és különböző kutatások azt is kimutatták, hogy új tárgyaknak is képes örülni.

 

  1. Miért járnak körbe a kutyák a fekhelyükön, mielőtt helyet foglalnának rajta?

 

Mind közül ez volt számunkra most a legérdekesebb felfedezés, ugyanis 20-30 ezer éve él már a szokás. Elméletileg a domesztikáció előtti időszakból való, amikor még nem álltak kedvenceink rendelkezésére a gazdi által gondosan előkészített fekhelyek. A kutyák ezzel a módszerrel taposták le maguk alatt az aljnövényzetet.