Milyen elÅ‘készületek szükségesek, ha kutyust készülsz magadhoz venni? » Randevau
Randevau
by on 2019. March 25.
321 views

Egy új kutya befogadása mindig nagyon izgalmas folyamat, és az egész család örömére történik, de egyben kihívást is jelent, és gondos elÅ‘készületeket kíván.

Íme azok a dolgok, amiket figyelembe kell venni az érkezése elÅ‘tt:

  1. Készítsd elÅ‘ az otthonodat

Onnantól, hogy magadhoz veszed, ez már az Å‘ otthona is, így figyelj arra, hogy biztonságos és kényelmes legyen a számára. Gondoskodj elÅ‘re a szükséges játékokról és kellékekrÅ‘l, valamint gondold át, hogy mennyi idÅ‘t vesz igénybe a képzése.

  1. Biztosítsd a családi szerepeket

A gyerekek ragaszkodtak hozzá, hogy kutyát vegyetek magatokhoz, és megígérték, hogy segítenek a környéke tisztántartásában? Bíztasd Å‘ket arra, hogy tartsák magukat ehhez, és legyetek vele tisztában, hogy ki hogyan veszi ki a részét a gondozásából.

  1. Költségek

Van néhány elengedhetetlen költség, amivel mindenképp elÅ‘re számolnod kell – állatorvos díja, a szükséges játékok, esetleg gyógyszerek, ha együtt utaztok valahova, a szállásának költsége… Ha szereted valamilyen formában számon tartani/vezetni a kiadásaidat, akkor érdemes ezekrÅ‘l elÅ‘re tájékozódnod.

  1. Milyen fajta kutyát érdemes örökbe fogadnod?

Sokan szeretnének ragaszkodni például a kedvenc fajtájukhoz, azonban ennél sokkal lényegesebb az, hogy a körülményeid és életviteled összeegyeztethetÅ‘ e vele? Mérlegeld a méretét, aktivitási szintjét, várható mozgásigényét.